Strid

Strid

 Pantheon: Rise of the Fallen använder ett mer traditionellt MMORPG stridsystem över ett actionbaserat system. Det kommer fortfarande att vara action och kräver noggrann uppmärksamhet, taktik och reagerar på vad grupper och andra spelare kan göra. Faktum är att så mycket kommer att hända i spelet vilket kommer göra att du inte vill oroa dig för om du svänger ditt svärd eller inte – du kommer att kasta trollformler, inta ståndpunkter, motverkar eller avböjer din motståndares rörelser och trollformlar och mycket mer. Dessutom, kan du antingen klicka direkt på en grupp eller helt enkelt använda tab-tangenten för att ändra mål, det kommer också att finnas en del trollformar som du kan sikta mot marken (till exempel på ”area-of-effect”).

 

“Auto-Attack”

Det kommer att bli ett traditionellt auto-attack system. Passiva förmågor utlöses automatiskt under strid (dodge, parry, etc.). Detta ger spelaren tid att fokusera på att välja förmågor och magi (magisk missil, eldboll, motformel, avböjningar etc.) baserat på vad som händer taktiskt i strid.

“Targeting”

Det kommer att finnas både offensiva och defensiva mål. Fördelaktiga trollfromlar och förmågor kommer att riktas mot ditt defensiva mål, medan skadliga formler och förmågor kommer att riktas mot ditt offensiva mål. Några trollformler och förmågor, i första hand area-of-effect, kommer att innebära att man riktar trollformlen mot marken eller det område runt dina fiender.

Förberedelse

Pantheons kampsystem fokuserar på förberedelse och kunskap om din fiende. Du kommer att vilja välja olika trollformler och förmågor innan en viktig drabbning, välja från en blandning av offensiva och defensiva förmågor. Du kommer också att se var NPC: s formler och förmågor kommer att landa och ha möjlighet att undvika attacken.

Vapen Resist och Armor/Skin Typ

Materialet ditt vapen är gjord av och kroppstypen av ditt mål kommer att påverka kampen. Exempelvis,  fjäll, ben och slime kroppstyper reducerar till exempel slag, medan genomskinliga kroppstyper tar extra skador från ”piercing”-attacker.

Magiska Vapen

Lägre-nivå-objekt kommer att ha sina begränsningar. Många kommer inte att vara “magiska”, vilket begränsar de typer av grupper du kan attackera. Men med det sagt bör de första nivåerna gå ganska snabbt och allt eftersom spelaren kommer in i spelet kommer framstegen att saktas ner. Rollspelande är det mer traditionellt att börja med grundläggande utrustning, sedan få tillgång till mer kraftfullt icke-magisk redskap, och så småningom magiskt redskap och bättre redskap. Hög-nivå-objekt kommer att innefatta fördelar (förmågan att ”kasta trollfromler själv”), gift-bonusar, formell bonusar och mycket mer.

Vådabeskjutning “Friendly Fire”

Det kan finnas några få sällsynta, extremt kraftfulla area-of-effect formler som kan påverka andra i din grupp. Du vill använda dem rättsligt och var riktigt säker på att din grupp är korrekt placerad. Med detta sagt skulle detta vara undantaget, inte regeln.