Pantheon: Rise of the fallen

Snabb fakta:
En av personerna bakom Pantheon: Rise of the Fallen är den kända Brad McQuaid, som varit med och skapat 2 kända MMO spel som EverQuest som släpptes 1999 där han var Co-Creator och Vanguard som släpptes 2007

Interjuv med Brad McQuaid om EverQuest,Vanguard och Pantheon

Genre: Fantasy, MMORPG
Släpps: 2018
Utgivare: Visionary Realms

Handling:

Pantheon: Rise of the Fallen äger rum på Terminus fantasivärld, ett vildformat land som är bildat av fragment av många olika världar och tider, och förmedlar deras unika civilisationer och gudar. Utforska långa förlorade världar, eftersom deras folk och kulturer vie för makt och bilda allianser, kämpar för att få fotfäste i en okänd värld. Avtäck civilisationer och awe-inspirerande platser som erbjuder fantastiska äventyr för dig och dina vänner att uppleva. Skriv in en värld där miljön själv berättar historien och där innehållet alltid är kung!

 

Gameplay

Pantheon: Rise of the Fallen anses vara en andlig efterföljare av det klassiska MMORPGs spelet EverQuest och Vanguard: Saga of Heroes, och kommer  att ha en PvE-centrerad design, med planer för minst en PvP-server vid lanseringen. Pantheon fokuserar på utmanande innehåll och de sociala aspekterna av gameplay, som gruppering och guilds, skapa vänner och tjäna ett gott rykte i spelet. Många aspekter av “gameplay” är inspirerade av textbaserade MUD-spel. Typisk karaktärsutveckling är långsammare än många moderna MMORPG för att göra spelet mer meningsfullt. Strid “Combat” utförs genom att välja olika förmågor och magi/trollformlar baserat på karaktärens klass och strategi. Pantheon använder ett tab-markerings system.