Vad tycker MMORPG.com om Pantheon?

Detta skriver  Bill Murphy på MMORPG.com om Pantheon

 

Äntligen fick jag chansen att sitta ner med Brad och Chris från Visionary Realms för att faktiskt spela pre-alpha av Pantheon: Rise of the Fallen. MMO demos är alltid knepiga. Jag undersökte inte eller försöka slå samman massor av system, snarare fick jag en känsla för vad en djupdykning i en av de många öppna dungeons kommer att vara med en grupp vänner. Det är kärnan i, core gameplay från Pantheon – spela med dina vänner. Och även i detta tidigare stadie är det båda uppfriskande klassisk och visuellt progressiva.

Det är en pre-alpha-bygg, som cirka 800 av de mest hängivna testerna har tillgång till, och jag försökte mig på både Rouge and Wizard, den senare eftersom den tidigare typen buggade i uppbyggnaden. Vi spelar också i en aldrig tidigare sedd dungeon – Black Rose Keep. Vi gick inte in i för mycket detaljer, Chris och Brad var angelägna om att påpeka att när spelet blir komplett kommer hela platsen att fyllas med uppdrag, historiska detaljer och mysterier att lösas.

Men det är viktigt att notera att uppdrag i Pantheon inte kommer att vara över hela stället. Snarare kommer de att utvecklas när du utforskar, när du upptäcker nya saker och nya NPCs ger dig jobb att göra i världen. Mycket av vad du finner att göra i Pantheon kommer att kopplas till uppfattningssytemet – ett sätt på vilket spelet kommer att locka dig till platser och objekt utan att dom har något skylt hängandes över det. När din uppfattningsförmåga ökar kommer fler saker i världen att upptäcka dig. Det gyllene glänsande tornet i avståndet kommer att locka in dig, eller grott ritningarna på ditt läger kommer plötsligt att påminna dig om någonting för länge sedan. Det är ett djärvt sätt att hantera uppdrag i en värld som blev alltför vanligt för att bara berätta vart spelare och ikoner ska åka.

 

 

Strider i Pantheon är, och jag är glad att rapporter detta, traditionellt tab-mål-baserat. Jag älskar också actionspel, med det finns en mjuk plats i mitt hjärta för riktigt bra strategiska tab-måls strider. Klasser måste fungera tillsammans, mezzes spelar faktiskt roll och AOE kan medföra plötsliga doom till ditt sällskap i trånga utrymmen när du aggro mobs som gömmer sig i nästa rum – något jag gjorde alltför ofta med min trollkarl.

 

Pantheon kan ha en lång väg att gå innan den lanseras, men det är som jag hittat hittills går tillbaka till EverQuests vackra dagar, samtidigt som man uppdaterar bilder och erbjuder lite livskvalitet UI-element som aldrig riktigt tog sig till Norrath. Brad, Chris och resten av VR-laget har en riktigt stark kärnvision för att bygga en grund för en MMORPG med lång svans. De vill få utforskningen, kamratskapet och dungeons som gräver direkt från start. Feature creep finns inte i deras ordförråd. Och så långt, det fungerar verkligen till deras fördel, eftersom Pantheon kan komma att bli den bästa klassiska MMORPG genom tiderna. Tiden kommer säkert att berätta.

 

Läs den på engelska här: https://www.mmorpg.com/pantheon-rise-of-the-fallen/previews/pax-east-2018-hands-on-with-pantheon-1000012618#BMwX1JvK9qIXjJYl.99