North tusk orcs

North Tusk Orcs

“Ask, ben och blod.”

Översikt

Bunden av förbund Orcs-stammar täcker flera kontinenter i hela Terminus, var och en med relativt oberoende dagordning, tendenser och varierande storlek. Ändå bindande dessa stammar tillsammans är ett gammalt överenskommelse som kallas den bloddräda förbundet, som grundades innan någon av de heliga sex kom till Terminus. Medan mycket av upphovet och syftet med förbundet är oklart för utomstående, finns det vissa egenskaper som har verifierats. Det första är att den blodsängda förbundet övervakas av en samling shamanistiska domare. Så hemlighetsfullt är order att även deras namn är förbjudet att prata med icke-Orcs. Dessa elusiva äldre har ingen särskild stamförhållande eller jordbunden trovärdighet, och endast valda medlemmar inom varje stam vet även deras sanna plats. Man tror att Celestial Boundary har tjänat till att stärka domarnas roll på Terminus, eftersom deras tidigare ställning var begränsad till den som prästförmedlare. Domarna dikterar alla Orc-stammarnas dagordningar med en oöverträffad hand, liksom att presidera över en rad tvister. Dessa inkluderar: beviljande eller upphävande av suveränitet till varje stam; avveckla strid inom eller mellan stammar; förklara internationellt krig fördöma eller (i vissa fall) höja usurpers inom stammarna; och slutligen höja och skicka ut nya medlemmar i Kaa’ruk-klassen. Medan de är de främsta influenser av stammarna, påverkar denna mystiska grupp under inga omständigheter varandra med andra raser. Den andra förkroppsligandet av förbundet är att alla orkstammar är bundna att skydda sina motparters land. Den här aspekten är sannolikt varför Thronefast inte helt har avgjort Avendyrs Pass i North Tusk, eftersom de återstående stammarna skulle vara blodbundna för att utgöra krig tills dessa länder återlämnades eller deras eget nummer utplånades. Aggressivt territoriellt. Suveränitet är av högsta vikt för alla Orc-stammar. Som tidigare nämnts delas rättigheterna till markägande från domarna, och det är inte en överdrift att säga att varje stam identitet och prestige är sådd i marken de besitter, skördas sedan århundraden som en vinstkultur. En förmåga att självstyra och behålla de heliga territoriella bidrag är det dominerande maktförklaringen för varje Orc-stam. Ändå skapas inte alla stammar lika. North Tusk upptar en region som de kallar "Hanggore", som har blivit det vanliga namnet för domänområdet i Avendyr’s Pass. Från den steniga, frostiga abborre har de lanserat flera misslyckade "kampanjer" mot Thronefast i ett försök att ta tillbaka de land som deras förfäder försvann under dödskriget. Ändå har dessa ansträngningar varit helt misslyckade, vilket ofta resulterar i stora restriktioner för markanvändning, någon form av årlig hyllning och en symbolisk inlämning av vapen. Dessa straffaktiga åtgärder är avsedda att orsaka tillräckligt mycket smärta och förödmjukelse för att hålla stammen från att hylla sina mer kapabla bröder och skammade nog för att hålla sig borta från warpathen.

Devoutly Tribal. Men inom ramen för Hanggore uppträder norrskytten som om de fortfarande är i besittning av alla sina forntida länder. Av orsaker som snart kommer att diskuteras, misslyckas skammen av nederlag snabbt för dessa Orcs, och en observatör kan bli förlåtad för att misstänka sina utmaningar mot Thronefast som fjädrande eller till och med beundransvärt. Det är inte heller. Det finns två anledningar till att något så uppenbart dumt som att attackera en av de mest fullbordade militärerna i den senaste historien händer så ofta. Det första är att "stamens blodsynd" är en maxum älskad av alla Orc från sin ungdom. Denna bekännelse kristalliserar deras offerlivsstil genom att säga att även deras eget blod tillhör stammen, inte själva. Att manifestera denna interna hängivenhet mot resten av stammen, kroppsskada, tatuering, trofé, död i strid och till och med slavning av andra raser är alla avsedda att innebära hängivenhet mot blodsaken. Orcs är en brutal familj från krigareens högra arm av sin gudinna Ooshaava ner till den ringaste grunten som prisar både den våldsamma och segern. Av den anledningen lämnar mycket få födelselanden, eftersom en Orc utan en stam är en sten som kastas i bottenlösa havet. Crowded Cranium. Den andra orsaken till att nordkroken ofta förekommer i tronfasts svärd och spjut kan vara en anmärkningsvärd tjock skalle, vilket lämnar lite utrymme för en hjärna av betydande storlek. Orker har också dålig hörsel som ett resultat, vilket ofta leder till missförstådda kommandon i krigets frenes, en kronisk oförmåga att undvika stampedes eller laviner, och en stor mängd oavsiktliga förolämpningar Det har också föreslagits att kortheten i Orc-temperatursystemet kan bero på ökat kranialtryck, men det har aldrig blivit korrekt uppfattat av akademisk forskning.

Nordens gudinna. Per capita har Orc-stammen oftast färre honor än män – även om den förra är av högre intelligens än den senare, i genomsnitt. Som ett resultat av denna skillnad har kvinnorna en plats för makt och till och med vördnad, som ofta tjänar som prästerskap, drottning herrar och så vidare. (Män i jämförelse betraktas som engångsartiklar och ivriga att dö … främst för att de är disponibla och ivriga att dö.) Men det finns en annan anledning till höjden av honor inom norrskytten. Den wholistic Orc pantheonen består av ett okänt antal gudar, men med en regional gudom som är en patriark eller matriark till varje stam. För North Tusk är detta Ooshaava, gudinnan i norr. Ooshaava verkar vara en gud av natur och mysticism, och det finns tecken på hennes inflytande överallt Hanggore. Inskriptioner som finns på väderländska North Tusk-artefakter hänvisar till de fria bergen nära norrskytten som “Ooshaavas abide”, och till denna dag går orkerna sällan upp i berget. Ett kraftfullt band till deras materiella gud var en gång avgörande för det nordliga tusklivet, och det kan finnas en korrelation mellan den himmelska gränsen och minskningen av stammen på Kingsreach. Ooshaavan priestesses ansvarar för att leda de flesta ceremonierna av dyrkan till Ooshaava, även om några smekningar leddes av seare och profeter. I båda fallen är det skarpa våldet i Orc-livet tydligt, eftersom levande offer av djur och ibland krigsfångar utförs i tider av desperation eller speciell ceremoni. Ask, ben och blod är kännetecknen för dessa ritualer.

Styrd av en Halvgud? “Lording” över varje Orc-stam på den dödliga sidan av gränsen är en varelse som påstås vara av semi-gudomlig status, kallad Kaa’ruks. Denna klass av Orc antas av stammarna att ha kommit ned från matriarken (eller patriarken) gudomen själv, på grund av deras exceptionellt långa livslängder, hulking storlek, oöverträffad styrka i strid och osäkert ursprung. När det gäller North Tusk kallas hon The Ooshaa’ruk, en magnifik stor och rotund varelse med enorm styrka och gammal charm. Precious few Thronefastians har glimt på sin ram, men de som talar om ett varelse som verkar nästan olikt som en Orc i utseende, omgiven av rök och en osjälviskt hängiven värd. Mycket av det dagliga livet i North Tusk har ingripit Ooshaa’ruk med Nordens gudinna, och linjerna mellan dödligt och odödligt väsen kan ha blivit suddiga som ett resultat. Ändå är maktkällan för Ooshaa’ruk lika mystisk som shamadommarna, den bloddräda förbundet och mycket av deras antika historia.

Brutal Humor. Inget konto av North Tusk of Hanggore skulle vara fullständigt utan hänvisning till deras unika, ofta skadliga, uppskattning av fysisk humor. En gammal Orc prank börjar med att få en kamratsuppe tills den går ut, eller släpper stora, platta scree stenar på huvudet för att slå dem ut kalla. När de äntligen omedvetna kommer de resterande orkerna att belägga ansiktet på sin sårbara bror i honungliknande sekret från en mycket giftig lokal insekt. När insekten kommer att föda på honungen och plantera ägget i ansiktet sovande Orc, kommer han att vakna plötsligt – inte av insektsmagasinet, utan hans jämnaste skratt. Om han överlever poängen av bett och hud-svullnad gift, kommer han till slut bli med i skrattet också. Andra tidsfördriv inkluderar en testning av personlig benstyrka, Roan Grizzly-slagsmål, ärrfördjupning och en utmaning som innebär att man stjäl köttet från en seers offer till Ooshaava, som straffas av döden om de fångas.

Här kan du se vad som hände på PAX East (allt på engelska och deras egna hemsida): https://www.pantheonmmo.com/newsletter/2018_may_pax_east/